Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar

Realitzar una reforma integral en un habitatge és un gran pas, no sols pel temps que requereix o els inconvenients de tenir una obra d'aquest calibre en el teu habitatge, sinó per la gran inversió econòmica que pot comportar.

Per això, si has realitzat (o realitzaràs) una reforma integral en el teu habitatge, és molt important que, després d'ella, prenguis les mesures de seguretat necessàries per a protegir la teva llar de la millor manera possible.

Segur de llar després de reforma

A Espanya no és obligatori, legalment parlant, posseir una assegurança de la llar, excepte si l'habitatge està hipotecat. No obstant això, posseir una assegurança de la llar és una cosa bàsica a l'hora de protegir la teva economia i el teu habitatge enfront d'infortunis.

Una assegurança de la llar assegura el valor del teu habitatge. Després d'una reforma integral, el valor del teu habitatge augmenta i, ja que hem realitzat una gran inversió, el millor és protegir-la de la millor manera. Si posseeixes una assegurança de llar i ocorre algun problema en el teu habitatge (com pot ser un incendi o una fugida d'aigua), l'assegurança es farà càrrec (dins de les cobertures que posseeixis) de les despeses econòmiques que es requereixin per a arreglar aquests problemes i deixar l'habitatge com estava. A més, una reforma integral sol augmentar el valor de l'habitatge, per la qual cosa és bo tenir un segur concorde al nou valor.

En una assegurança de la llar es diferencien dues, el continent i el contingut. Després d'una reforma integral, es podria dir que el continent és el que ens costaria tornar a construir les parets, sostres, paviments… fins a deixar-lo com estava abans que es produís el sinistre. No obstant això, en una reforma integral no sols s'arreglen parets o portes, també se solen incloure el mobiliari o la decoració, que quedarien dins del contingut per a l'assegurança.

Com hem comentat, una reforma integral augmenta el valor de l'habitatge. Com més val un habitatge, més car és l'assegurança de llar. No obstant això, no és recomanable infravalorar el teu nou habitatge per a pagar menys prima de l'assegurança, ja que, si ocorre alguna cosa, no cobrirà el valor total, i haurem perdut diners.

Concloent, una assegurança de llar ens proporciona tranquil·litat que, si succeeix algun sinistre en el nostre habitatge, estarem coberts econòmicament. La veritat és que una reforma integral augmenta la seguretat d'un habitatge gràcies a la millora de sistemes com l'electricitat o el gas, no obstant això, la seguretat total de la teva llar és una cosa que sempre has de ser present.

Alarma per a habitatge i altres sistemes de seguretat

Les assegurances de llar ens donen tranquil·litat, per dir-ho d'alguna manera, post problema. Si es produeix un incendi o una fugida d'aigua que provoqui danys en l'habitatge, l'assegurança es farà càrrec de tornar a deixar l'habitatge com estava.

No obstant això, existeixen sistemes de seguretat que ens permeten evitar, en gran manera, aquests sinistre. Un dels més importants són els sistemes d'alarma. Aquestes ens avisen de qualsevol intent d'entrada no autoritzada a la nostra casa, evitant problemes com els robatoris (i les destrosses que se solen derivar d'ells).

Dins d'aquests sistemes d'alarmes s'inclouen diversos sistemes de seguretat diferents, com les càmeres de vigilància, gràcies a les quals podem veure què passa a la nostra casa i, sobretot, prendre mesures en el moment per a evitar problemes majors. Ésto es deu al fet que, el sistema d'alarma, alhora que avisa a l'usuari, avisa als equips de seguretat necessaris.

Però els robatoris no són els únics que provoquen problemes en un habitatge. Els incendis o les fugides d'aigua també poden deixar un habitatge destrossat. Per això, existeixen detectors que s'activen quan es produeix algun problema així, posant en marxa les mesures necessàries per a acabar amb ells.

Però existeixen molts més sistemes que augmenten la seguretat del nostre habitatge, i tot comença per tenir unes bones portes i finestres, les quals és bo millorar si es realitza una reforma integral.